Skip to main content

Digitale mond-tot-mond reclame

Bedrijven geven steeds meer geld uit aan reclame, vooral online reclame neemt hierin een enorme vlucht. Deels investeren bedrijven om te zorgen dat hun bedrijf of dienst bovenaan de zoekmachines komt. Deze zoekmachines laten echter wel zien wanneer er voor de reclame betaald is, deze eerste resultaten worden dan vaak door consumenten overgeslagen.

Maar wat is nou de allerbeste reclame voor ieder bedrijf? Dat is al sinds jaar en dag mond-tot-mond reclame. Sterkere en betere reclame is er niet!

Online reviews en recensies zijn de digitale vorm van mond-tot-mond reclame, de beste reclame die er is! En die reclame hoeft helemaal niet duur te zijn.

Het probleem is alleen dat deze ideale reclame niet te sturen of te beïnvloeden is. Ervaring leert dat er vaak recensies of reviews worden achter gelaten door mensen die of heel erg tevreden zijn of door mensen die juist helemaal niet tevreden zijn. Met als gevolg dat 95% van de klanten geen recensie achter laten terwijl zij wel tevreden zijn!

Slechts een ontevreden klant kan door een slechte recensie een bedrijf dus voor lange tijd ‘pijn’ doen omdat deze zichtbaar blijft en er weinig positieve recensies tegenover staan. Is een recensie slecht en staan er slechts 5 goede ‘tegenover’ dan blijft deze pijn doen. Staat er een slechte recensie en staan er 100 goede ‘tegenover’ dan is de slechte recensie snel vergeten en zal geen impact meer hebben op uw reputatie.

Tot slot is het mooie van recensies en reviews dat de zoekmachines die als waardevol waarderen, hoe meer recensies en reviews hoe hoger u in de zoekmachines komt! Dus vergeet die dure reclame, kies voor de krachtigste reclame die er is! Mond-tot-mond reclame in de digitale vorm!